Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα ελέγξετε τα στοιχεία σας για την κλήρωση στη λοταρία των αποδείξεων

Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία από την ΑΑΔΕ

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη κλήρωση της λοταρίας για τις αποδείξεις. Στην κλήρωση θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των συναλλαγών με κάρτες και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Πριν από τη διενέργεια της κλήρωσης, η ακριβής ώρα διεξαγωγής της οποίας θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. Προς το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα ανέβει μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) όπου θα φανεί με πόσους και με ποιους ακριβώς λαχνούς θα συμμετέχει στην κλήρωση κάθε φορολογούμενος.
Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. θα μπαίνουν στην εφαρμογή που θα ανοίξει λίγες ώρες πριν την κλήρωση και θα βλέπουν τους λαχνούς που μάζεψαν με βάση τις αγορές που έκαναν τον Οκτώβριο, εφόσον η πληρωμή έγινε μέσω τραπέζης και κάρτας. Γνωρίζοντας ποιους αριθμούς λαχνών έχει ο καθένας, οι οποίοι θα είναι διαδοχικοί, θα μπορεί να ελέγξει αμέσως κάποιος αν του αποδόθηκαν όσοι λαχνούς δικαιούται και αν τελικώς κέρδισε ή όχι τα 1.000 ευρώ.

Όσοι κερδίσουν θα πάρουν μήνυμα από την ΑΑΔΕ στο Taxis και θα μπορούν να το δουν με τους κωδικούς.
Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται μόνον οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών, καθώς και οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου».


http://www.news.gr/oikonomia/article/807617/pos-tha-elegxete-ta-stichia-sas-gia-tin-klirosi-sti-lotaria-ton-apodixeon.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου