Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Aπόλυτος κυρίαρχος η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ στη SPEEDEX με εξαγορά του 49,55% της FOURLIS

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η πώληση δεν θα επηρεάσει τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου FOURLIS

Την πώληση του ποσοστού 49,55% που κατείχε στη συγγενή εταιρεία SPEEDEX ανακοίνωσε η FOURLIS.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, η πώληση δεν θα επηρεάσει τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου FOURLIS.
Η πράξη αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου FOURLIS για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες λιανικής πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλου (ΙΚΕΑ) και λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (INTERSPORT, THE ATHLETE'S FOOT).
Αντιστοίχως, η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. γνωστοποίησε ότι προέβη στην απόκτηση του 49,55% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία Fourlis Α.Ε. Συμμετοχών στην Speedex A.E. Ταχυμεταφορών και το ποσοστό της διαμορφώνεται πλέον σε 99,1%.

Η συναλλαγή εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ να ενισχύσει τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα παροχής υπηρεσιών που σήμερα αποτελείται από τους κλάδους Long Term Leasing (Executive Lease), Rent-A-Car (Enterprise National Alamo) και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Sfakianakis Insurance), καθώς η Speedex κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ταχυμεταφορών και ξεχωρίζει για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.


https://www.news.gr/oikonomia/epiheirhseis/article/824510/apolitos-kiriarchos-i-sfakianakis-sti-speedex-me-exagora-tou-4955-tis-fourlis.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου