Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Αγίου Πνεύματος: Που είναι κλειστά τα καταστήματα, κλειστές οι τράπεζες

 Αργία είναι η Δευτέρα 5 Ιουνίου για τις τράπεζες με αποτέλεσμα αύριο του Αγίου Πνεύματος να είναι κλειστές σε όλη την χώρα. Παράλληλα σε πολλές πόλεις της χώρας τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά


Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος αποτελεί νομοθετημένη αργία για τις τράπεζες και τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη την χώρα θα παραμείνουν κλειστά.
Όσο αφορά τα καταστήματα ήδη οι εμπορικοί σύλλογοι των πόλεων της χώρας έχουν ανακοινώσει που θα παραμείνουν κλειστά.
Οι πόλεις που τα καταστήματα θα είναι κλειστά του Αγίου Πνεύματος
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών  ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά όπως κάθε χρόνο.
Η ανωτέρω απόφαση έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων.
Υποχρεωτικά κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος 2017), σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία ΔΕΝ έχει ανακληθεί, ύστερα από διαβεβαίωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει, ότι την Δευτέρα 05 Ιουνίου 2017 του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Τα τελευταία χρόνια η ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, έχει καθιερωθεί ως “εθιμική” αργία και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.
Έτσι και φέτος, ακολουθώντας την κοινή απόφαση όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας προτείνουμε στους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.
Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος η αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα παραμείνει κλειστή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Όπως τονίζεται στην απόφαση, «η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως αργία και τα καταστήματα στη Μαγνησία και σε πολλές περιοχές της χώρας μας παραμένουν κλειστά».
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώνεται ότι όλα τα καταστήματα της πόλης Βέροιας την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης την γιορτή του Αγίου Πνεύματος που φέτος γιορτάζεται την Δευτέρα 5 Ιουνίου, τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνουν κλειστά: Σας ενημερώνουμε ότι η Δευτέρα 05 Ιουνίου 2017, Εορτή του Αγίου Πνεύματος, ανήκει στις Τοπικές Αργίες και λογίζεται ως κατ’ έθιμον αργία και ως εκ τούτου τα εμπορικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνουν κλειστά.
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας μας υπενθυμίζει, ότι με την υπ΄αριθμ. 19102/1469/3-06-2009 απόφαση της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1153/Β/15-06-2009 κηρύχθηκε, ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ , η ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, μετά την υπογραφή της από 26/04/2007 Τοπικής Ομοιοεπαγγελματικής Συλλογικής Σύμβασης.
Ως εκ τούτου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, τη Δευτέρα 5/6/2017, μέρα η οποία είναι αργία για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα στην πόλη του Πύργου Ηλείας αλλά και της Καλαμάτας.
Κλειστά τα καταστήματα στην Κόρινθο του Αγ.Πνεύματος
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ανήμερα του Αγίου Πνεύματος , Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά όπως κάθε χρόνο , λόγω του ότι έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτής του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.
Επιπλέον , στον Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου στον Συνοικισμό Κορίνθου , μετά τη δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθεί Αρτοκλασία όπως κάθε χρόνο από τον
Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου.
Κλειστά θα είνα και τα καταστήματα της Κατερίνης
Η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Όπως ειδικότερα επισημαίνεται από την Ενωση: «Τα τελευταία χρόνια η ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, έχει καθιερωθεί ως «εθιμική» αργία που τηρείται από το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.
Έτσι και φέτος, ακολουθώντας την κοινή απόφαση όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας προτείνουμε στους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο».
Ο   Ε.Σ.  Αλεξάνδρειας  ανακοινώνει, ότι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Αλεξάνδρειας , την ημέρα του Αγ. Πνεύματος (05/06/2017), θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου ενημερώνει, την Δευτέρα 5 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματα της περιοχής μας θα παραμείνουν κλειστά.
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Δράμας
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε να ισχύει τα τελευταία χρόνια.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι την Δευτέρα 5/6/2017 εορτή του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα στο Άργος θα είναι προαιρετικά κλειστά .
Το άρθρο θα ανανεώνεται με τις πόλεις που οι εμπορικοί σύλλογοι ανακοινώνουν ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/business-news/159668/agiou-pneymatos-pou-einai-kleista-ta-katastimata-kleistes-oi-trapezes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου